عوامل و متغییر های اثر گذار از محیط بیرونی و درونی سازمان برکارکردهای مدیران منابع انسانی

ساخت وبلاگ
الف . متغییرهای خارجی اثر گذار بر کارکرد برنامه ریزی نیروی انسانی 

۱. قوانین و مقررات حکومت

حکومتها مهم ترین نقش را در مدیریت منابع انسانی و به تبع آن در برنامه ریزی نیروی انسانی ایفا می کنند ، زیرا آنها با تنظیم قوانین و مقررات در برنامه های نیروی انسانی تاثیر مستقیم می گذارند . مثل قانون نظام هماهنگ پرداخت ، قانون کار ، قانون تامین اجتماعی و ..... 

۲. ملاحظات فرهنگی

بی توجهی مدیران و تصمیم گیرندگان سازمانها به آداب و رسوم ، زبان ، اعتقادات مذهبی ، هنجارها ، ارزش ها ، ادراک ها ، نگرش ، باورها ، داستان عامیانه ، ضرب المثل ها و اصطلاحات محاوره ای مردم که اغلب معرف فرهنگ جامعه است ، بر عرضه کالا و خدمات و عملکرد آن موسسات مانند میزان فروش و استقبال یا عدم استقبال مشتریان تاثی خواهد گذاشت .

۳. رقبا 

علاوه بر بررسی اولیه عرضه و تقاضا کار و به غیر از موارد انحصاری تولید کالا و خدمات ، معمولا موسسات مشابه ممکن است به جذب نیروی انسانی لایق و کارآزموده ما تمایل نشان دهند . در این مورد وظیفه اصلی موسسه در جهت رشد و پیشرفت این است که بتواند نیروی انسانی لایق و کاردان خویش را حفظ کند . ضمن آنکه در محدوده وظیفه مورد نظر نیز بتواند افراد مختلفی را پرورش داده و در نظر داشته باشد . البته سازمان های رقیب نیز در این راستا تلاش خواهند نمود .

۴. مشتریان 

استفاده کنندگان از خدمات و کالای موسسات و سازمانها را باید به عنوان متغیری موثر از محیط خارجی در نظر گرفت . زیرا استقبال و عدم استقبال آنها موجب بقا و رشد و یا نابودی آن سازمان می شود.

۵. نیروی انسانی 

شناخت ساختار جمعیتی هر جامعه ای عرضه نیروی جاری کار را در داخل سازمان تحت تاثیر قرار می دهند .

۶. فناوری 

مدیران نیروی انسانی در هنگام بکارگیری فناوری باید در برنامه ریزی نیروی انسانی سازمان خود به گونه ای عمل کنند که ترس از تغییر ، ترس از شکست و ترس از تردید و از دست دادن شغل را در نیروی انسانی خود کم نموده و یا از بین ببرند . این قبیل ترس و هراس ها مانع اصلی مدیران برای حل مشکل به کار گیری فناوری است .

۷. عوامل جغرافیایی 

از دیگر عوامل محیطی موثر بر کارکرد منابع انسانی در برنامه ریزی ، مکانی است که سازمان در آن قرار می گیرد . موقعیت جغرافیایی سازمان رابطه ما را با انواع مردمی که به عنوان نیروی کار محسوب می شوند و شرایط آنها و چگونگی دسترسی به آنها را مشخص می سازد . 

۸. شرایط اقتصادی 

فعالیت های نیرویس انسانی بطور کلی متاثر از اوضاع اقتصادی است . نرخ بهره ، تورم ، سیاست های مالی و حتی بازار سهام ، اثر  مهمی بر فعالیت کارکنان در یک سازمان می گذارد . از این رو برنامه ریزی نیروی انسانی به پیش بینی وضعیت اقتصادی و عوامل اقتصادی موثر بر نیروی انسانی نیازمندند.

۹. اتحادیه ها و انجمن ها 

انجمن ها و اتحادیه ها از مجموعه کارگران و کارکنان تشکیل می شود . چون آنها احساس می کنند بدین گونه بهتر می توانند در مقابل مدیریت از حق خود دفاع کنند .

۱۰. شرایط بین المللی 

یکی از مهمترین تغییراتی که در عوامل محیطی مشاهده می شود جهانی شدن است که بر سازمان اثرات مستقیم و غیر مستقیم دارد .یعنی تعدادی از نیروهای بین المللی و شرکت های جهانی که در خارج از کشور محل استقرار سازمان هستند ، سازمان را متاثر می سازند .

ب . عوامل سازمانی یا داخلی تاثیر گذار بر برنامه ریزی نیروی انسانی 

منبع : "برنامه ریزی نیروی انسانی دکتر سید جوادین" 


برچسب‌ها: حکومت, مدیریت منابع انسانی, فرهنگ جامعه, اعتقادات مذهبی, عرضه و تقاضا کار مدیریت میان مایه...
ما را در سایت مدیریت میان مایه دنبال می کنید

برچسب : برکارکردهای, نویسنده : hrmhadaf بازدید : 107 تاريخ : شنبه 20 آبان 1396 ساعت: 8:20