انواع استراتژی‌ها

ساخت وبلاگ

استراتژی‌های یکپارچگی

استراتژی یکپارچه عمودی به پایین: شرکت‌های تولید کننده و تجاری مواد مورد نیاز را از عرضه کنندگان مواد اولیه خریداری می‌کنند یکپارچگی عمودی به پایین یکی از استراتژی‌هایی است که شرکت می‌کوشد در اجرای آن بر میزان مالکیت خود بیفزاید و شرکت عرضه کننده مواد اولیه را تحت کنترل خود در بیاورد.

یکپارچگی عمودی به بالا: مقصود از یکپارچگی عمودی به بالا این است شرکت با خریدن شرکت‌های پخش یا خرده فروشی‌ها می‌کوشد بر میزان کنترل خود بیفزاید.

یکپارچگی افقی: مقصود از یکپارچگی افقی از اجرای یکی از استراتژی‌هایی است که شرکت می‌کوشد شرکت‌های رقیب را به مالکیت خود در آورد و بر میزان کنترل خود بر آنها بیفزاید.

استراتژی‌های تمرکز

رسوخ در بازار: شرکت‌ها در اجرای استراتژی مبتنی بر رسوخ در بازار می‌کوشند مجرای تلاش‌های بازاریابی سهم بازار محصولات و خدمات کنونی خود را افزایش دهند اغلب این استراتژی‌ها به صورت گسترده و به تنهایی به اجرا در می‌آیند و گاهی پا به پای سایر استراتژی‌ها اجرا می‌شوند.

رسوخ در بازار شامل امات زیر می‌شود افزایش عده فروشندگان افزایش هزینه‌های تبلیغات ترویج گسترده برای افزایش فروش و تقویت روابط عمومی و تبلیغات.

توسعه بازار: مقصود از توسعه بازار عرضه خدمات یا محصولات جدید به مناطق جغرافیایی جدید است. جو توسعه بازار بین‌المللی بسیار مساعدتر می‌شود.

توسعه محصول: مقصود از توسعه محصول اجرای یکی از استراتژی‌هایی است که در اجرای آن شرکت می‌کوشد از طریق بهبود بخشیدن یا اصلاح محصول و خدمات کنونی بر میزان فروش بیفزاید.

استراتژی‌های تنوع

تنوع همگون: مقصود از تنوع همگون این است که شرکت می‌کوشد محصولات و خدماتی جدید ولی مرتبط با محصولات و خدمات خود بی‌افزاید.

تنوع افقی: مقصود از تنوع افقی این است که شرکت محصولات و خدمات جدید و بی‌ربط محصولات و خدمات خود می‌افزاید و مشتریان کنونی خود عرضه می‌کند.

تنوع ناهمگون: مقصود از تنوع ناهمگن این است که شرکت محصولات و خدماتی جدید ولی بی‌ربط نسبت به محصولات خدمات اصلی خود به بازار عرضه می‌کند.

استراتژی‌های تدافعی

مشارکت: یکی از استراتژی‌های معروف این است که شرکت اقدام به تشکیل مشارکت می‌نماید و در اجرای این استراتژی دو یا چند شرکت یک شرکت تضامنی موقت یا کنسرسیوم تشکیل می‌دهند و از فرصت پیش آمده بهره‌برداری می‌نمایند می‌توان این استراتژی را تدافعی تعاونی نامید زیرا شرکت به تنهایی طرحی را به عهده نمی‌گیرد.

کاهش: زمانی یک سازمان از استراتژی کاهش استفاده می‌کند که می‌خواهد با گروه‌بندی جدید در دارایی‌ها و هزینه‌ها سیر نزولی فروش و سود را معکوس نماید گاهی این پدیده را تغییر جهت یا متحول نمودن استراتژی سازمان می‌نامند.

واگذاری: فروش یک واحد مستقل یا بخشی از سازمان را فروش بخشی از سازمان یا هرس کردن سازمان می‌نامند اغلب شرکت بخشی از واحدهای خود را می‌فروشند تا برای سرمایه‌گذاری خاص یا خرید شرکت‌های دیگر تامین سرمایه نمایند،

انحلال: فروش تمام دارایی‌ها به ارزش واقعی را انحلال شرکت می‌نامند.

ترکیب: بسیاری از شرکت‌ها درصدد بر می‌آیند دو یا چند استراتژی را به صورت همزمان در هم ترکیب نمایند ولی اگر دامنه این فعالیت بیش از اندازه گسترش یابد استراتژی مبتنی بر ترکیب دارای خطرات بسیار سنگین خواهد بود.

+ نوشته شده در ساعت توسط خسرو آقاپور  | 

مدیریت میان مایه...
ما را در سایت مدیریت میان مایه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hrmhadaf بازدید : 28 تاريخ : پنجشنبه 5 بهمن 1402 ساعت: 14:25