وظايف مديريت منابع انساني در دو گروه دسته بندي می شود

ساخت وبلاگ
وظايف مديريت منابع انساني در دو گروه دسته بندي می شود .

 وظايف مديريت نيروي انساني به دو گروه الف- وظايف مديريتي: برنامه‏‏ ريزي . سازماندهي، هدايت و كنترل است .

۱ – برنامه ریزی : عبارت است از پیش بینی و تدوین برنامه ها و اقدامات می باشد .

۲ – سازماندهی : بعد از تعیین اهداف و فعالیت های سازمان ، آن سازمان باید توانایی انجام اهداف تعیین شده و دستیابی به آنها را داشته باشد .

۳ – هدایت : ارتباط وتعامل مناسب در اجزای انسانی سازمان یعنی رهبر و پیرو ، مدیران و نیروی انسانی سازمان در جهت انجام اهداف تعیین شده موجب حفظ تعادل سیستم می گردد .که در این رابطه مدیر نیروی انسانی با ایجاد انگیزه در افراد و استفاده از تحرک آنها ، نیل به هدف را ممکن می سازد .

۴ – کنترل : یکی از وظایف مدیریت در هرسطحی عبارت است از مشاهده عمل و مقایسه آن با برنامه ها و تعدیل آنها با انحرافات و انجام اقدامات اصلاحی می باشد . بدیهی است که عمل کنترل در بعد نیروی انسانی بر اساس برنامه های نیروی انسانی صورت می پذیرد .

ب- وظايف عملياتي : شامل : تدارك نيرو، بهبود و پرورش نيروي انساني ، جبران خدمات، روابط كار، ايمني و بهداشت و تحقيقات در زمينه منابع انساني و جدا شدن كاركنان از سازمان است . وظايف عملياتي مديريت منابع انساني در سطح و پست مديريت نيروي انساني مدير مجموعه وظايفي را انجام مي‏‏دهد كه به آن وظايف عملياتي مدير منابع انساني گفته ميشود كه به شرح زير است :

۱ – تدارک نیرو : اولین وظیفه عملیاتی مدیر نیروی انسانی تدارک تعداد و انواع مناسب نیروی انسانی مورد نیاز جهت نیل به اهداف سازمانی است .

۲ – بهبود و پرورش نیروی انسانی : بعد از آنکه نیروی انسانی تعیین شد باید دانش ، رفتار و عملکرد آنها نیزبهبود یابد . پرورش بهبود از طریق آموزش و افزایش مهارت باید به گونه ای باشد که آنها را به بهره برداری در سطوح و مراتب سازمانی آماده نماید .

۳ – جبران خدمات : فرایند طراحی حقوق و دستمزد و ارزیابی مشاغل ، تنظیم جداول حقوق دستمزد و پرداخت پاداش نامیده می شود این وظیفه مدیر منابع انسانی به صورت برنامه دیزی برای پرداخت حقوق و دستمزد و تخصیص به طبقات شغلی انجام می شود .

۴ – نگهداری : وظیفه نگهداری به حفظ موقت نیرو از نظربهداشت و ایمنی توجه دارد . تدابیر ایمنی کارکنان از آسیبهایی که ناشی از حوادث و رویداد مربوط به کار می شود حمایت می نماید .

۵ – روابط کار : فعالیت روابط کار بین مدیران و کارکنان بیانگر تلاش برای اثربخشی سازمان از طریق افزایش اعتبار و مقام کارکنان و رشد آنها می باشد .

۶ – تحقیقات در زمینه منابع انسانی و جدا شدن کارکنان از سازمان :‌ تحقیقات بررسی هدفدار و منظم در زمینه های انسانی را به همراه خواهد داشت . مدیریت نیروی انسانی با اتخاذ فرآیند و روش های تحقیقی مانند پژوهش عملکرد ، بررسی و بازخورد و مداخله تلاش می کند تا با شناخت دلایل این نارسایی ها ، نیروی انسانی را در جهت ایفای وظایف سرحال و پر توان نگهدارد. اهداف و فرآيند برنامه‏‏ ريزي نيروي انساني برخي از صاحبنظران هدف از برنامه ‏‏ريزي نيروي انساني را حفظ و گسترش توانايی‏‏هاي سازمان در جهت رسيدن به اهدافش مي‏‏دانند . مديريت منابع انساني بر اين اساس از طريق ايجاد راهبردهاي خاص و با استفاده صحيح از نيروي انساني در آينده مشخص و قابل پيش بيني تلاش مي نمايد .

برخي ديگر از صاحبنظران اهداف زير را جهت برنامه‏‏ريزي نيروي انساني مطرح نمودند :

1-كاهش هزينه نيروي انساني با استفاده از پيش بيني كمبود با افزايش منابع انساني . اصلاح وضعيت غير متوازن ، غير قابل اداره و هزينه زايي كه قبلاً وجود داشته است؛ 

2-تدارك مبنا و اساس مناسبتري جهت برنامهريزي پرورش كاركنان . به گونهاي كه گرايشهاي آنها را تا حد مطلوب گسترش دهد؛

3-بهبود فرآيند برنامه‏‏ ريزي شغلي؛ 4-ايجاد فرصتهاي شغلي مناسب تر جهت حضور بانوان و افراد با بلوغ كمتر، به همراه كمك به آنها كه بتوانند از برنامه هاي رشد و پرورش تعيين شده استفاده نمايند و از مهارتهاي موجود در برنامه های آموزشي بهره گيري كنند؛

5-آگاه ساختن نيروي انساني از طريق سطوح سازماني؛ 

6-تدارك ابزار جهت ارزيابي مؤثر با استفاده از سياستها و عمليات‏‏هاي مشخص؛

7-سنجش تأثير عرضه و تقاضاي نيروي كار در بازار بر سازمان .

 منبع : برنامه ریزی نیروی انسانی دکتر سیدرضا سید جوادین


برچسب‌ها: وظايف مديريت منابع انساني, برنامه ریزی, سازماندهی, کنترل, وظايف عملياتي مدیریت میان مایه...
ما را در سایت مدیریت میان مایه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hrmhadaf بازدید : 120 تاريخ : پنجشنبه 18 آبان 1396 ساعت: 21:56